søndag 25. oktober 2009

Jeg liiiker jobben min, jeg!

Veit ikke helt spesifikt hva det er for noe, men jeg bare veit at jeg liker den. Jeg blir så glad hver gang jeg er der!

torsdag 22. oktober 2009

Afghansk aften!

Jeg kan nettopp hjem fra middag hos Hanna. Moren hennes er verge for to asylsøkere fra Afghanistan på det nye asylmottaket, og i dag lagde de og to andre afghansk middag hos familien til Hanna! Blant annet Silje, Ane, Odd Rainer, Martin og jeg var invitert for at de skulle få treffe flere folk som bor i bygda. Langbordet med 16 personer ble dekket opp FULT med mat, all bordpynt måtte vekk slik at det ble plass til service og maten. Og det smakte så herlig!

Guttene var i tillegg så koselige. Jeg hadde trodd at det ville være vanskelig å kommunisere med dem, at de ville ha dårlige norsk- og engelskkunnskaper, men det var egentlig ikke noe stort problem. Etter kun noen måneder i Norge skjønte de mye norsk, og kunne utrykke seg både litt på norsk og en del på engelsk. Men det er helt utrolig hvor mye de har opplevd og hvor forskjellige våre kulturer er. En fortalte at han hadde brukt over ett og et halvt år på å komme seg ut av Afghanistan og til Norge, en annen sa at han hadde måttet gå i vann opp til brystet i åtte timer for å komme seg av gårde. Sistnevnte har også en drøm om å få skrevet en bok om hva han har opplevd, og kanskje få det filmatisert. Jeg tror han fint vil få det til om han får muligheten. Han fortalte også at han flere ganger etter at han kom til Norge var usikker på om det som skjedde rundt han var drøm eller virkelighet.

Vi koste oss selvfølgelig også med å lære de litt mer norsk, og de lærte oss litt afghansk. Jeg har egentlig glemt alt nå, men jeg mener å huske at eple ble uttalt sebb, og at kiwi er kiwi! Og vi spilte Mario Kart! Kjempegøy!

Men nå burde jeg vel legge meg, jeg er så mett! Magen er på vei til å sprekke. Tror jeg bare skal pakke meg inn i dyna mi og tenke på hvor heldig jeg er, bare fordi jeg er født i Norge. Hvor urettferdig er vel ikke det?

tirsdag 13. oktober 2009

Hår vokser bare 1 cm i måneden

Anja, Mone og jeg skinna Fride på søndag. Og hu kledde det faktisk veldig godt! Mone ble helt gira og det endte med at vi skinna på begge sidene hennes, noe som ble ganske kult det og :) Men selvfølgelig begynte de å overtale meg om at jeg også skulle bli barbert! Og etter hvert tenkte jeg, "jaja, hvorfor ikke prøve? Det er jo en ting jeg uansett burde gjøre før jeg dør!" Så jeg gikk med på å ta det, men at det skulle være igjen noen centimeter. Sånn ble det seendes ut:

Kan ikke akkurat si jeg er fornøyd, men siden det er luesesong og at jeg egentlig ikke bryr meg sånn kjempemasse er det ikke krise :) Det som derimot er litt kjipt er at det kommer til å ta en evighet å la det vokse ut igjen!

lørdag 3. oktober 2009

Støtt oss med DIN fisk!

Mone, Anja og jeg har funnet ut at alle som kommer på besøk til oss skal tegne en fisk :) Men alle de som vil kan gjerne tegne en fisk til oss! Vi skal nemlig prøve å fylle så mye som mulig av gangen vår med fisketegninger! Tegn en fisk, døp den og gi den til oss :)

Slik ser veggen ut foreløpig. Så det er masse plass til å tegne til oss! Her er det ingen terskel, alt fra de enkleste ettminutterne til de litt mer tidkrevende. Farger er også fint :)

torsdag 1. oktober 2009

Snø!

Hvor herlig er det vel ikke å våkne og se at det er snø på bakken ute? Det er en god følelse :) Anja og jeg gikk til skola i dag, og på hele brua lå det snø! Det var så fint å gå på :) Og sola ga meg igrunn litt påskefølelse. Men nå veit jeg at jeg er klar for vinteren! Jeg vi ha masse minusgrader sånn at jeg bare må pakke meg inn i masse ull og klær og likevel fryse øra og tærne av meg! Det høres ikke så behagelig ut, og det veit jeg at det ikke er, men da er det så deilig å gå inn og pakke seg inn i ullteppe og tøfler og drikke kakao!