onsdag 27. januar 2010

”Hahaha, the bus is on fire! Hahaha” Og jeg har vært i fengsel!

(dette innlegget ble skrevet 21. januar)

OK, nå er det faktisk bare tre dager siden jeg kom, men det virker så utrolig mye lengre! Nå har jeg endelig fått en roommate, hun heter Nomfundo og er fra Swaziland. Hun virker veldig hyggelig så jeg tror det kommer til å gå bra. Bortsett fra at akkurat nå så spiller hun tragisk musikk høyt og synger…

Da jeg skrev sist gang hadde jeg enda ikke sett campus i dagslys. Nå har jeg det, og er helt utrolig nydelig her! Masse fine trær og blomster og husene er så søte! Og vi er oppå en topp så vi har utsikt over hele Mbabane (tror jeg)! Og byen er, tro det eller ei, grønn! Her har Norge og mange andre land noe å lære. Jeg bor i Elangeni, og det liker jeg veldig godt. Det er fem små hus, og jeg bor i et av de nyeste med finest bad og dusj! Men små rom.

Været her er forresten veldig fram og tilbake, men det er varmt! På tirsdag var det dødelig varmt, så varmt at himmelen var hvit og ikke blå. Alt for varmt etter min smak. Og på kvelden skifta det brått til overskya, regn og torden. Og når det tordner her har vi ikke lov til å gå ut. Det er en av hovedreglene ettersom det er veldig dødelig (de to andre reglene er ikke rusmidler og ikke sex på campus). Den verste tordninga var over etter en time, og etterpå var det tåke og vått.

På onsdag var det som om vi var midt inne i en sky. Mulig vi var også. Det var tåkete og man ble liksom våt av å gå ute uten at det regna. Utover ettermiddagen startet det likevel å regne. På dagen hadde vi masse info regler og diskusjoner om hvordan vi vil at det skal være på campus og i internatene. Etter lunsj skulle vi egentlig ha en omvisning på campus, men på grunn av regnet skippa vi det. På kvelden hadde vi noen bli-kjent-leker.

I dag var det overskya når vi stod opp, noe som var perfekt ettersom vi skulle være ute hele formiddagen for å ha community service. Vi er delt opp i grupper på seks elever som har hver sin tutor. Disse tror jeg vi skal ha i begge årene. Min gruppe dro sammen med to andre grupper til et fengsel for å plante salat og gulrøtter. Vi kjørte en skolebuss, og halvveis måtte vi stoppe fordi bussen faktisk hadde tatt fyr! Tror det var i motoren eller noe rundt der. Vi fiksa det med et brannslukningsapparat, og tittelen på innlegget er faktisk hva sjåføren sa. Så egentlig ingen som tok det så tungt, men det var jo litt skummelt! Vi ventet en time eller så for at en ny buss skulle komme. Det viste seg at denne bussen var for liten, så vi måtte fortsette å kjøre med den bussen som hadde tatt fyr. Heldigvis gikk det bra denne gangen.

Til slutt kom vi fram til fengselet som var for gutter mellom 12 og 17 år. I Swaziland kan man putte barn ned mot 8 år i fengsel! Barna satt inne for blant annet voldtekt og stjeling, og en av vaktene fortalte at mange hadde ikke sett foreldrene siden de kom fordi de ikke ville komme på besøk. Da vi hadde planta og sånt en stund spilte vi litt bordtennis med barna og til slutt det var en fotballkamp som guttene fra fengselet vant. Vi dro hjem, og jeg brukte tiden fram til middag med å spise melkesjokolade og henge opp bilder på rommet mitt.

Etter middag hadde vi info om UWC mission statement og IB learning profile. Så hadde vi mer leker. I dag var det Mr. Cave, teaterlæreren, som instruerte. Han virker ganske spesiell og morsom, så tror jeg kommer til å ta teater! Og jeg har funnet ut at vi ikke kommer til å starte med timer før i februar eller noe! Orientation week er over på mandag, men den første uka er det visst sånn at vi bare kan gå til alle timene vi er interessert i. Vi får ikke lekser, bare finner ut av faget og lærerne og sånt!

Jeg har det altså bare bra. Føles godt at vi har startet å gjøre ting, så man har mer å prate om enn ”hvilke fag skal du ta”, ”hva syns du om Waterford så langt” og ”hvilket hostel sover du i? Har du enkelt eller dobbeltrom?”

Og forresten, jeg sliter noe helt utrolig med disse afrikanske navnene! Hvordan skal det være mulig å huske navn som Ntombikayise?

… og jeg skal hilse alle i Norge fra Jorik fra Tyskland!

2 kommentarer:

Tørris sa...

hvilken bussjåfør var det i den brennende bussen? Babe Laurence (rastafarien)?

Ane sa...

Akkurat det husker jeg faktisk ikke, var liksom i begynnelsen hvor alt var nytt og alt så annerledes ut enn det det gjør nå. Men jeg tror ikke det var han.