onsdag 27. januar 2010

Se der går en ZEEEEEBRA!

(dette innlegget ble skrevet 23. januar)

Jeg har sett zebra i dag! I går skulle vi nemlig bli kjent med Swaziland eller noe, så etter masse info om HIV og AIDS satte vi oss inn i de utrolig behagelige skolebussene. Først dro vi til et slags marked med utrolig mye kule afrikanske ting! Men ingen hadde sagt at vi skulle dit så nesten ingen hadde med penger… Blant annet meg! Men det var i alle fall mye fint å se på :)

Etterpå dro vi til House of Fire. To av mine norske IB2ere hadde fortalt tidligere at det var et feststed, og jeg skjønte ikke helt hvorfor vi skulle dra til en club sånn midt på dagen. Men når vi kom dit så skjønte jeg hvorfor! Det var et utrolig kult hus og masse stilige ting og sånt. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men det var nydelig!

Til slutt dro vi til et sted med basseng og svære griller. Det var forresten på veien hit at jeg så zebraer! Det var mange! Også andre dyr som noen svære fugler med tynne bein og små hoder, noe som ligna litt på rådyr og noe som så ut som en blanding mellom geit og rådyr og noen fler. Utrolig kult!

På stedet med basseng var det mange som bada. Jeg nøyde meg med å gjemme meg under håndkleet og sitte med bena i vannet. Utrolig deilig ettersom dette var en av de dødelig varme dagene. Etter hvert ble det mat, grilla kylling med salat og potetsalat. Men noen hadde glemt å ta med kniver og gafler…!

Da vi alle hadde overlevd turen hjem i de varme bussene med plastseter og uten aircondition hadde vi litt fri, middag, to timer med historien til Waterford og så var det tid for årets første Coffie Bar! Det er nesten som en 1-2-3-fest, bare at folka her veit hvordan man beveger kroppen! Noe som får en stiv norsking til å se dum ut.

I dag var det tid for The IB Challenge 2010. Dagen før hadde vi fått beskjed om at bussen kom til å forlate campus 07.30. Taki, Lea, Irina, Margareth og jeg var der til da, men det var ingen andre der. Vi venta og venta og det kom litt flere mennesker etter hvert. Bussen dro ti over åtte, jeg kunne sovet 40 minutter lenger!

Ingen visste egentlig hva som skulle skje ettersom det skulle være en hemmelighet. Vi ble kjørt langt ut i skogen og to og to tutorgrupper var satt sammen som lag. Alt vi fikk med oss til å spise var ost (som var svett, gummiaktig og ekkel etter to timer i en varmvarm sekk), kjeks, litt sjokolade (som også var smelta) og rosiner. Så jeg er veldig sulten! Det er middag snart, og da er det 11 timer siden frokost (vi fikk forresten pannekaker til frokost i dag, det er ikke dårlig!)!

Ute i skogen hadde vi blant annet oppgaver som å padle kajakk, bygge hytte av kvister og blader, oppgaver om dyrene i Swaziland og det området vi var, få mange forskjellige ting ut av en sirkel uten å komme borti bakken innenfor sirkelen, bære så mye vann som mulig over en skummel trebro, få så mange folk som mulig gjennom et ”spindelvev”, lage en båre, sette opp et telt med alt for få teltstenger.

I tillegg var det ”bildeoppgaver” hvor vi skulle prøve å få bilde av spesielle ting, som å ta på skjegget til Paul, diverse gruppebilder, så mange dyr som mulig og så videre. Det var veldig gøy, men veldig veldig slitsomt! Jeg (og alle andre også i grunn) var full av gjørme da vi var ferdig! Og jeg hadde egentlig ment å ha på meg jeans etter da vi kom hjem, men det funka ikke ettersom jeg har så mange kutt på beina som svir! Men mat, ha det på badet!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bilder!

Mone sa...

" Det er nesten som en 1-2-3-fest, bare at folka her veit hvordan man beveger kroppen! Noe som får en stiv norsking til å se dum ut."
Haha, deet tror jeg på! Vi er ikke så flinke med det.
"Jeg hørte på musikken og prøvde å bevege meg til rytmen".

Savner deg Anzi! Sees til jul :D

Ane sa...

Jeg skal laste opp bilder snakt, men internetten er så dårlig og så har jeg ikke lasta over alle bildene til dataen min enda.. Men jeg skal få gjort det en dag nå før jeg får for mye lekser!

Savner dej å Monze! Kanskje vi sees før :D