tirsdag 2. mars 2010

Kommunikasjon er jo en nyttig ting

(innlegg skrevet 28. februar)

OK, jeg må bare få ut litt aggresjon. På onsdag kom Tee og sa til meg at rommet til Nomfondo og meg, Irina og Nicole, Jorik og William og rommet til to andre skulle bli delt til enkeltrom. Alle disse rommene er nye i år, og de satte opp en halvveis vegg og to dører sånn at det kunne være lett å dele de om det var ønskelig. Jeg syntes det var litt rart at jeg ikke hadde hørt noen ting om det, så jeg gikk til Mr. Nxumalo som er en av de som styrer Elangeni. Han sa at rommene skulle bli delt over helga, i mid-term break, for det var jo det alle ville? Jasså, ingen hadde spurt noen av oss? Kunne jo blitt interessant om jeg kom hjem etter Mozambique, gikk inn på rommet mitt og så en vegg som ikke var der før jeg dro.

Det gledelige var da at Tee og Malet som deler i Old Elangeni begge vil ha enkeltrom. Og jeg vil mer enn gjerne bo i Old Elangeni og har ingen problemer med å dele. Så vi planla på onsdag at Irina og jeg skulle flytte over til dobbeltrommet i Old Elangeni så kunne Tee og Malet få våres kommende enkeltrom. Ettersom jeg skulle dra til Maputo dagen etter så pakket jeg alle tingene mine og flyttet de over til mitt nye rom samme kveld.

Men da jeg kom tilbake i dag hadde ingenting skjedd. Hvorfor? Neii, noen i enkeltrom i en av blokkene hadde snakket med rektor og sakt at de ikke ville at rommene skulle spilles, og at det ville være dumt å splitte rommet bare for Malet fordi hun er IB2er og slutter om ti måneder. Når man planlegger å sette opp en vegg på en time (ikke en ordentlig vegg altså, men en skillevegg) så burde det ikke være så vanskelig å fjerne den heller. Så Malet (hun jeg bytter med) hadde ikke flytta over tinga sine enda. Først og fremst vil hun ha enkeltrom, men om hun må dele så vil hun dele med Tee. Og det skjønner jeg godt.

Så jeg ble ganske pent nødt til å flytte alle tingene mine over til mitt gamle rom igjen, så får vi se på åpent forum for Elangeni neste tirsdag hvordan det blir. Ja, jeg vil veldig gjerne over til Old Elangeni (bedre bad, større rom (selv om rommet til Malet og Tee ser ut som en togkupé), mer stille, større pulter, kortere vei til kjøkkenet, internett på rommet), men jeg skal klare å overleve i New Elangeni også. Jeg blir bare ganske irritert når de ikke klarer å gi informasjon om hva som skjer, og ta avgjørelser uten og egentlig vite hva folk vil. Så akkurat nå så veit jeg ikke helt om jeg skal begynne å pakke ut igjen eller ikke. Har lyst til å henge opp bildene mine igjen, for veggene er utrolig stusselige nå, men det tar ganske mye tid å ta de opp og ned, så vi får se.

En annen ting som er irriterende er forresten at de flyttet ut alle fra blokka mi og den ene gutteblokka ved siden av for få gjøre for å fikse blant annet rommene som skulle deles. I tillegg skulle de fikse dusjforhengene som er ødelagt på begge dusjene, dusjhodet på den ene dusjen og låsen på den ene doen. Det eneste de har gjort er så sette opp en liten dørstokklignende sak sånn at det ikke skal komme vann utover gulvet når folk dusjer. Det var ikke engang et problem.

Ingen kommentarer: