mandag 1. februar 2010

Yes, Sir!

(innlegg skrevet 30. januar)

Helg! Og på mandag er det alvor! Men ikke før 10:40 for min del. Og jeg har valgt fagene mine, skummelt. Sånn ser det ut:

HL:
Physics
Theatre Arts
English A2
History

SL:
Norwegian A1
Maths

Og sånn skal jeg prove det I noen uker. Går det ikke så bytter jeg til physicsssssssss standard med Mr. Opium! Tror egentlig det er ganske sannsynlig at det skjer ettersom jeg aldri har hatt fysikk før…


Vi har forresten prøve i matte på fredag, for å kartlegge hvilken klasse vi burde komme i. Det er tre forskjellige nivåer, to på standard og en på higher. Er litt bekymra. Har prøvd å regne noen oppgaver, men jeg skjønner ikke de engelske begrepene! Og så er det mange formler jeg har glemt. Har også funnet ut at de har lært andre formler her enn vi lærte i Norge, så nå må jeg lære meg helt nye formler ettersom jeg ikke husker de gamle og siden regelboka mi ligger støva ned på rommet mitt på Rena. Jeg trodde liksom matte var litt sånn internasjonalt og at måten man gjorde ting på var likt.

I natt sov jeg forresten min første natt i Swaziland utenfor min cubie! I går sjekka nemlig en haug med folk ut for å dra til et backpacker hostel for å feire bursdagen til Paul (2. åring fra Tyskland som hadde bursdag i desember) og Phoebe (2. åring fra USA som har bursdag i morgen). Det var veldig koselig, bortsatt fra at nesten alle på ett eller annet vis klarte å forsvinne etter at vi hadde bada i bassenget. Men de kom tilbake litt etter litt. Nå er jeg tilbake på skola, like hel, bare en smule trøtt. Det er forresten utrolig stille her nå, og det er litt deilig. Tror kanskje det er mange som har dratt hjem for helga, det er ingen arbeidere som klipper gress (tror forresten at de klipper gresset hele tida her), bærer sement og lignende.

Jeg klarer forresten ikke å vende meg til å tiltale lærerne med ”Sir” og ”Ma'am”. Det er greit nok med Mr., Mrs. og Miss, for det er på en måte navnet deres, men når jeg prater med lærerne har jeg vanskelig for å skjønne om jeg bruker for eksempel Sir på riktig sted, ikke for mye, ikke for lite. Uansett når eller hvor jeg sier det så høres det bare unaturlig ut i mine ører. Selv om det høres helt fint ut når alle andre sier det. Håper det fikser seg etter hvert.

Forresten så er det mange ting her som minner meg om Harry Potter, og det er litt kult. For eksempel det at vi sier ”Sir”, vi har common room, detention, du kan bli lett bli utvist og tre forskjellige hus (det er ikke det samme som hostlene, uavhengig av hvor du bor blir alle delt inn i tre hus som gjennom skoleåret har konkurranser og sånt, og det huset med mest poeng på slutten av et skoleår ”vinner”).

2 kommentarer:

Marekatten sa...

Vel, jeg har ingen tro på at formelene er ulike, da de i alle tilfeller må gi samme svar. Får man ikke samme svar er en av formlene (eller begge) feil, så den må du lenger ut på landet med:)

Ane sa...

Man får jo det samme svaret, saken er bare den at de på noen steder har lært andre metoder for å regne ut ting! Og det er til tider litt frustrerende..