lørdag 19. juni 2010

Cape Town

Så ble det Cape Town sin tur til å få en visitt, denne gang i følge med André! Vi forta oss ned til byen etter meditasjonskurset og kombien dro i det øyeblikk vi satte oss inn, snakk om flaks! På grunn av at kombien slutta å virke halvveis til Jo’burg og vi måtte vente på en ny, var vi egentlig for sent til den siste bussen som gikk til Cape Town. Men heldige som vi var var bussen en halv time forsinka! Bussen til Cape Town hadde helt utrolige seter! Brede og myke og man kunne lene de helt bak! Var rene drømmen etter fire måneder med kombistandard! Like før avreise ble vi velsigna av Gud og greier, og det tror jeg kom godt til ettersom vi kjørte forbi en veldig alvorlig bussulykke med mange dødsfall dagen etter. Selve turen i seg selv var okei, men etter 21 timer buss hvor det eneste man putter i kroppen er is, potetgull og kjeks (ettersom bensinstasjonene ikke selger anna), var det veldig godt å komme fram.

Oppholdet i Cape Town var utrolig vellykket, til tross for at vi ikke fant Jorik og Yulai (som viste seg å være i Swaziland). Vi fikk en tur i parken til parlamentet, Table Mountain, Camps Bay (med utrolig kaldt vann! Mozambique var desidert bedre!), solnedgang ved stranda, akvarium og ikke minst masse god mat! Dessverre klarte jeg også å bli sjuk med høy feber og hodepine, men heldigvis var det også fort over.

Bussturen tilbake til Jo’burg gikk enda fortere, vi satt helt forrest i andre etasje, så det betyr ingen som lener et sete i fanget ditt og veldig nære TV-skjermen. De viste tre dårlige filmer, men det fikk i alle fall tiden til å gå. På bussterminalen i Jo’burg fant vi masse Zimbabwean folk, og det viste seg at vi ikke behøvde å gå til flyplassen for å finne skolebussen. På bussen til skola var det tydelig at enkelte form-elever hadde litt for mye sukker og ikke allerede hadde reist i overkant av 30 timer, så det var ganske mye bråk og dårlige sovemuligheter. Tilbake på skola var det utrolig gøy å se alle menneskene igjen, få seg en god lang dusj, pusse tenner og synke ned i sin egen seng!

Ingen kommentarer: